Nieuw project 2020! Stroom- en watervoorziening Le Coquetier Social Ndièguène, Senegal

De vzw Afractie ondersteunt verschillende opvangprojecten voor de bedelkinderen (talibés) in Senegal. Hun missie is dan ook om de kinderen en jongeren in armoede een betere toekomst te geven. Daartoe startten ze een klein pluimveebedrijf (Le coquetier social) op het platteland in Ndièguène in de wijde omgeving van Lac Rose. Hier worden telkens de oudere talibés opgeleid gedurende zes maanden in het houden van legkippen, de verkoop van eieren en het kweken van vleeskippen. Met deze kennis kunnen de jongeren dan iets gelijkaardig opbouwen in hun dorp om hun toekomstig gezin te onderhouden.

Een van de grote problemen op het platteland is echter de betrouwbaarheid van het elektriciteitsnet. Om niet te moeten terugvallen op een vervuilende dieselgenerator zouden ze er graag een duurzame energie-installatie opbouwen die kan zorgen voor een continue stroomvoorziening. De energie zou gebruikt worden voor de verlichting (o.a. de verwarmingslampen voor de kuikens), de koelkasten (voor de opslag van de eieren) en de waterpomp. Daarnaast blijkt ook een continue watervoorziening een probleem te vormen. Genoeg uitdagingen voor onze studenten om een duurzame oplossing voor te vinden.